Alapvetően két teljesen különböző módszerrel szoktam főzni:
1. Rögtönzés az éppen otthon lévő dolgokból. - Ez viszonylag nehéz eset szokott lenni, mert a hűtőm szinte mindig üres. Ezért ilyenkor vagy a mélyhűtőben, vagy a konzervek között keresgélek, és ha egy kis szerencsém van, akkor találok is valamit.
2. Előre eltervezett főzés. - Ilyenkor órákig bújom a netet és a szakácskönyveket, hogy valami új, és igazán finomat próbálhassak ki. Hiszek abban, hogy egy igazán finom ételnél fontosak az alapanyagok és az arányok, ezért ilyenkor tartom magam az előírthoz, és emiatt még egy bevásárlást is hajlandó vagyok beütemezni a napirendbe.

Itt most felváltva találtok ilyet is, olyat is...

2012. február 4., szombat

Fetás, olivabogyós penne

Ez is egy Stahl találmány: görögös ízvilágú, gyors húsmentes kaja. Mivel most épp húsmeneets diétán vagyok, gondoltam kipróbálom. Nem csalódtam. :)


Hozzávalók:
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g fekete olajbogyó
50 g
250 g feta
1 dl tejszín (ez az eredeti receptben nem volt benne)
olivaolaj
bazsalikom


Elkészítés:
Olivaolajon megfonnyasztom az apróra karikázott újhagymát, és a fokhagyma-nyomón átnyomott fokhagymát. Amikor már puha, hozzáöntöm az előtte már megpirított és apróra darált diót, az összedarabolt fetát és az ugyancsak apróra vágott fekete olajbogyót. Az egészet összeolvasztom, és bazsalikommal ízesítem. (Na, nekem így elég sűrű lett, így hozzáöntöttem még 1 dl tejszínt.)

Közben kifőzöm a pennét, és összeforgatom a szósszal, és már ehetem is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése