Ez egy újabb Stahl-féle tésztaétel. Én ugyan a diót nem szeretem annyira, de ez a szósz változatosságot hoz a paradicsomos tésztaételek világába.
30 deka penne
5 deka dió
15 deka márványsajt (vagy valamilyen más kéksajt)
2 deci tejszín
3 evőkanál brandy
só és frissenőrölt bors
reszelt szerecsendió
Elkészítés:
Egy fazékban felforralom a tésztának a vizet, majd amikor már lobog, beleteszem a pennét. Miközben a penne megfő, elkészítem a mártást.
Száraz serpenyőben illatosra pirítom a diót, majd hagyom kihűlni.
Egy serpenyőbe belemorzsolom a márványsajtot, ráöntöm a tejszínt, és hozzáöntöm a brandy-t.
Az egészet kevergetve felforralom, majd amikor a tejszín elkezd gyöngyözni, kis lángon kb. 8 percen át főzöm. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem.
Közben a diót apróra töröm egy mozsárban, majd belekeverem a márványsajtos mártásba.
Amikor a tészta megfőtt,a pennét beleforgatom a márványsajtos mártásba, és már készen is vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése