Alapvetően két teljesen különböző módszerrel szoktam főzni:
1. Rögtönzés az éppen otthon lévő dolgokból. - Ez viszonylag nehéz eset szokott lenni, mert a hűtőm szinte mindig üres. Ezért ilyenkor vagy a mélyhűtőben, vagy a konzervek között keresgélek, és ha egy kis szerencsém van, akkor találok is valamit.
2. Előre eltervezett főzés. - Ilyenkor órákig bújom a netet és a szakácskönyveket, hogy valami új, és igazán finomat próbálhassak ki. Hiszek abban, hogy egy igazán finom ételnél fontosak az alapanyagok és az arányok, ezért ilyenkor tartom magam az előírthoz, és emiatt még egy bevásárlást is hajlandó vagyok beütemezni a napirendbe.

Itt most felváltva találtok ilyet is, olyat is...

2012. február 8., szerda

Penne brandyvel és márványsajttal


Ez egy újabb Stahl-féle tésztaétel. Én ugyan a diót nem szeretem annyira, de ez a szósz változatosságot hoz a paradicsomos tésztaételek világába.

Hozzávalók:
30 deka penne
5 deka dió
15 deka márványsajt (vagy valamilyen más kéksajt)
2 deci tejszín
3 evőkanál brandy
só és frissenőrölt bors
reszelt szerecsendió

Elkészítés:
Egy fazékban felforralom a tésztának a vizet, majd amikor már lobog, beleteszem a pennét. Miközben a penne megfő, elkészítem a mártást.
Száraz serpenyőben illatosra pirítom a diót, majd hagyom kihűlni.
Egy serpenyőbe belemorzsolom a márványsajtot, ráöntöm a tejszínt, és hozzáöntöm a brandy-t.
Az egészet kevergetve felforralom, majd amikor a tejszín elkezd gyöngyözni, kis lángon kb. 8 percen át főzöm. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem.
Közben a diót apróra töröm egy mozsárban, majd belekeverem a márványsajtos mártásba.
Amikor a tészta megfőtt,a pennét beleforgatom a márványsajtos mártásba, és már készen is vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése