Alapvetően két teljesen különböző módszerrel szoktam főzni:
1. Rögtönzés az éppen otthon lévő dolgokból. - Ez viszonylag nehéz eset szokott lenni, mert a hűtőm szinte mindig üres. Ezért ilyenkor vagy a mélyhűtőben, vagy a konzervek között keresgélek, és ha egy kis szerencsém van, akkor találok is valamit.
2. Előre eltervezett főzés. - Ilyenkor órákig bújom a netet és a szakácskönyveket, hogy valami új, és igazán finomat próbálhassak ki. Hiszek abban, hogy egy igazán finom ételnél fontosak az alapanyagok és az arányok, ezért ilyenkor tartom magam az előírthoz, és emiatt még egy bevásárlást is hajlandó vagyok beütemezni a napirendbe.

Itt most felváltva találtok ilyet is, olyat is...

2012. február 7., kedd

Feta saláta


Ez még egy régi családi recept, ami mindenki kedvence. Családi összejöveteleken egyes számú főszereplő. :)

Hozzávalók:
1 doboz feta
1 csomag újhagyma zöldje
1-2 csomag olajbogyó (lehet zöld vagy fekete, vagy akár vegyesen is)
1 csokor friss (vagy ha nincs, akkor szárított) bazsalikom
olivaolaj

Elkészítés:
Apró kockákra vágom a fetát, felkarikázom az újhagyma zöldjét, és apró darabokra vágom az olajbogyót, és a friss bazsalikomot. Aztán egy salátás tálban elkezdem rétegezni: feta, kicsit meglocsolom olivaolajal, megszórom bazsalikommal, hagymával és olajbogyóval. Aztán jön újra a feta, és így tovább...

Jó, ha egy kicsit állni hagyom a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor friss pirítóst adok hozzá, de akár hideg húsok mellé köretként is adható. (Így persze egy kicsit tömény, de van aki pont ezt szereti.)

Gyors és egyszerűen isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése