Mostanában oda vagyok a thai ételekért, ezért keresgéltem egy kicsit a neten, hogy milyen recepteket találok. Ezt a receptet SANDRA'S EASY COOKING oldalán találtam.
Hozzávalók :
1 csirkemell , vékonyra szeletelve
1 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál liszt
1/2 csésze csirkehúsleves
1 evőkanál thai hal szósz
néhány mogyoróhagyma , apróra vágva
2 evőkanál földimogyoró-olaj
3 cm friss gyömbér, reszelve
1-2 evőkanál vörös curry paszta ( vagy lehet zöld is)
1/2 csésze száraz sótlan pörkölt mogyoró , durvára vágva
1/2 lime leve
35 dkg tészta
Elkészítés:
Vágjuk fel a csirkemellet kb. 4x1 cm-es csíkokra, és tegyük egy tányérba. Locsoljuk meg szójaszósszal, és hintsük meg liszttel. Fedjük le, és hagyjuk a pácban kb. 30 percig. (Minél több ideig pácoljuk, annál erőteljesebb lesz a szójaszósz íze.)
Keverjük össze az alaplével a hal szószt, aprítsuk fel a mogyoróhagymát.
Főzzük ki a tésztát a csomagoláson jelzettt idő alatt. Szűrjük le és öntsük le 1 evőkanál olajjal.
Öntsünk 1 evőkanál olajat a serpenyőbe, forrósítsuk fel, és adjuk hozzá a bepácolt csirkét. Pirítsuk meg kb. 3-5 perc alatt, közben keverjük meg a csirke szeleteket néhányszor. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a curry pasztát, keverjük össze és süssük még pár percig. Öntsük rá a csirkehúsleveses keveréket, és kevergessük addig, amíg fel nem forr. Adjuk hozzá a főtt tésztát és dobáljuk, amíg a tészta teljesen fel nem veszi a szószt. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát, és az apróra vágott földimogyoró felét, és keverjük addig, amíg a hagyma megfonnyad. Facsarjuk hozzá a lime levét, és adjunk hozzá a maradék mogyorót. Díszítsük snidlinggel, piros chili paprikával vagy korianderrel.
4 adag lesz
Alapvetően két teljesen különböző módszerrel szoktam főzni:
1. Rögtönzés az éppen otthon lévő dolgokból. - Ez viszonylag nehéz eset szokott lenni, mert a hűtőm szinte mindig üres. Ezért ilyenkor vagy a mélyhűtőben, vagy a konzervek között keresgélek, és ha egy kis szerencsém van, akkor találok is valamit.
2. Előre eltervezett főzés. - Ilyenkor órákig bújom a netet és a szakácskönyveket, hogy valami új, és igazán finomat próbálhassak ki. Hiszek abban, hogy egy igazán finom ételnél fontosak az alapanyagok és az arányok, ezért ilyenkor tartom magam az előírthoz, és emiatt még egy bevásárlást is hajlandó vagyok beütemezni a napirendbe.
Itt most felváltva találtok ilyet is, olyat is...
2014. február 8., szombat
Thai csirke sült tésztával
Címkék:
csirkemell,
földimogyoró,
halszósz,
tészta,
vörös curry paszta,
zöldcitrom
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése