Alapvetően két teljesen különböző módszerrel szoktam főzni:
1. Rögtönzés az éppen otthon lévő dolgokból. - Ez viszonylag nehéz eset szokott lenni, mert a hűtőm szinte mindig üres. Ezért ilyenkor vagy a mélyhűtőben, vagy a konzervek között keresgélek, és ha egy kis szerencsém van, akkor találok is valamit.
2. Előre eltervezett főzés. - Ilyenkor órákig bújom a netet és a szakácskönyveket, hogy valami új, és igazán finomat próbálhassak ki. Hiszek abban, hogy egy igazán finom ételnél fontosak az alapanyagok és az arányok, ezért ilyenkor tartom magam az előírthoz, és emiatt még egy bevásárlást is hajlandó vagyok beütemezni a napirendbe.

Itt most felváltva találtok ilyet is, olyat is...

2014. február 15., szombat

Tejszínes kucsmagombás csirke

Találtam a mélyhűtő mélyén egy adag tavalyról megmaradt fagyasztott kucsmagombát, így elkezdtem receptet keresni hozzá. A squidoo oldalán találtam is egy pár receptet, ezek közül próbáltam ki egy isteni tésztaszószt csirkemellel és kucsmagombával.

Hozzávalók:
1 egész csirkemell
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
50 g vaj
2 fej sonkahagyma
15-20 dkg kucsmagomba
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
só és frissen őrölt bors
szerecsendió
1 evőkanál felaprított koriander

Elkészítés:
A csirkemellett vékony szeletekre vágjuk, majd egy kevés sóval és borssal ízesített lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és nagy lángon pirosra sütjük a csirkemell csíkokat. Ha ezzel elkészültünk, kiszedjük egy tálba a húst.
Ugyanabban a serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és megdinszteljük rajta az apróra vágott sonkahagymát. Hozzádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon megpirítjuk a gombát. Ha a gomba leve már elfőtt, akkor hozzáöntjük a fehér bort, és nagy lángon kiforraljuk belőle az alkoholt. Ezután kisebbre vesszük a lángot, és felöntjük tejszínnel a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal és egy kis szerecsendióval. Kicsit összerottyantjuk, végül hozzáadjuk a már kisütött húst. Pár percig kevergetve összefőzzük az egészet, és végül - mielőtt elzárnánk a tüzet meghintjük egy kanál apróra vágott korianderrel.

4 adag lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése