Alapvetően két teljesen különböző módszerrel szoktam főzni:
1. Rögtönzés az éppen otthon lévő dolgokból. - Ez viszonylag nehéz eset szokott lenni, mert a hűtőm szinte mindig üres. Ezért ilyenkor vagy a mélyhűtőben, vagy a konzervek között keresgélek, és ha egy kis szerencsém van, akkor találok is valamit.
2. Előre eltervezett főzés. - Ilyenkor órákig bújom a netet és a szakácskönyveket, hogy valami új, és igazán finomat próbálhassak ki. Hiszek abban, hogy egy igazán finom ételnél fontosak az alapanyagok és az arányok, ezért ilyenkor tartom magam az előírthoz, és emiatt még egy bevásárlást is hajlandó vagyok beütemezni a napirendbe.

Itt most felváltva találtok ilyet is, olyat is...

2015. március 15., vasárnap

Csirke shawarma

A csirkemellet felvágjuk apró darabokra. Egy kevés olajban elkeverünk valamilyen arab fűszerkeveréket. (Nekem Ras el Hanuth keverékem volt, az etedeti receptben Baharatot használtak). A húst összekeverjük a fűszeres olajjal, és állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tahinis krémet: kb. egy evőkanál tahinit összekeverünk egy doboz joghurttal, és egy kevés friss citromlével.

Aztán jön az érdemi rész: egy fej hagymát vékony szeletekre vágunk,  és olajon megpirítjuk. Megszórjuk egy kevés cukorral, hogy a hagyma karamellizálódjon. Hozzáöntjük a fűszeres húst, és nagy lángon megpirítjuk. Majd hozzáadunk két marék félbevágott koktélparadicsomot, és addig pirítjuk, amíg a paradicsom kicsit összeesik. A végén meglocsoljuk egy kis citromlével, és negszórjuk apróra vágott korianderrel.

Végül összeàllítjuk az ételt. A tortilla lapokat (vagy lapos kenyeret) kicsit megpirítjuk száraz palacsintasütőben. Megkenjük a tahinis krémmel, belekanalazzuk a fűszeres-hagymás-paradicsomos húst, és feltekerjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése