A csirkemellet felvágjuk apró darabokra. Egy kevés olajban elkeverünk valamilyen arab fűszerkeveréket. (Nekem Ras el Hanuth keverékem volt, az etedeti receptben Baharatot használtak). A húst összekeverjük a fűszeres olajjal, és állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tahinis krémet: kb. egy evőkanál tahinit összekeverünk egy doboz joghurttal, és egy kevés friss citromlével.
Aztán jön az érdemi rész: egy fej hagymát vékony szeletekre vágunk, és olajon megpirítjuk. Megszórjuk egy kevés cukorral, hogy a hagyma karamellizálódjon. Hozzáöntjük a fűszeres húst, és nagy lángon megpirítjuk. Majd hozzáadunk két marék félbevágott koktélparadicsomot, és addig pirítjuk, amíg a paradicsom kicsit összeesik. A végén meglocsoljuk egy kis citromlével, és negszórjuk apróra vágott korianderrel.
Végül összeàllítjuk az ételt. A tortilla lapokat (vagy lapos kenyeret) kicsit megpirítjuk száraz palacsintasütőben. Megkenjük a tahinis krémmel, belekanalazzuk a fűszeres-hagymás-paradicsomos húst, és feltekerjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése