Hozzávalók:
2 tojássárgája
2 ek cukor
1 ek finomliszt
1 dl erős feketekávé
2 dl hideg tej (1,5%)
1 narancs reszelt héja
1 dl hideg tejszín
1 ek narancslekvár
Elkészítés:
A tojássárgákat, a cukrot meg a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb edényben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a feketekávét és a tejet. A keverékből takaréklángon 5-10 perc alatt - folyamatosan keverve - sűrű krémet főzünk. A megfőtt kávés krémbe szórjuk a reszelt narancshéjat, és tovább keverjük, hogy kihűljön.
A tojássárgákat, a cukrot meg a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb edényben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a feketekávét és a tejet. A keverékből takaréklángon 5-10 perc alatt - folyamatosan keverve - sűrű krémet főzünk. A megfőtt kávés krémbe szórjuk a reszelt narancshéjat, és tovább keverjük, hogy kihűljön.
A habtejszínt keményre verjük, és hozzákeverjük a narancslekvárt. A desszertet elosztjuk 4 üvegkehelyben, és megpúpozzuk narancsos habbal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése