Alapvetően két teljesen különböző módszerrel szoktam főzni:
1. Rögtönzés az éppen otthon lévő dolgokból. - Ez viszonylag nehéz eset szokott lenni, mert a hűtőm szinte mindig üres. Ezért ilyenkor vagy a mélyhűtőben, vagy a konzervek között keresgélek, és ha egy kis szerencsém van, akkor találok is valamit.
2. Előre eltervezett főzés. - Ilyenkor órákig bújom a netet és a szakácskönyveket, hogy valami új, és igazán finomat próbálhassak ki. Hiszek abban, hogy egy igazán finom ételnél fontosak az alapanyagok és az arányok, ezért ilyenkor tartom magam az előírthoz, és emiatt még egy bevásárlást is hajlandó vagyok beütemezni a napirendbe.

Itt most felváltva találtok ilyet is, olyat is...

2014. január 26., vasárnap

Narancsos kávékrém (Stahl konyhája)

Ez az a desszert, amit nem lehet megunni. Hihetetlenül gyorsan készen van, és isteni finom. Mivel az eredeti recept egy kalóriabomba, én a hizlaló összetevőkkel spórolósabban bánok.

Hozzávalók:
2 tojássárgája
2 ek cukor
1 ek finomliszt
1 dl erős feketekávé
2 dl hideg tej (1,5%)
1 narancs reszelt héja
1 dl hideg tejszín
1 ek narancslekvár

Elkészítés:
A tojássárgákat, a cukrot meg a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb edényben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a feketekávét és a tejet. A keverékből takaréklángon 5-10 perc alatt  - folyamatosan keverve - sűrű krémet főzünk. A megfőtt kávés krémbe szórjuk a reszelt narancshéjat, és tovább keverjük, hogy kihűljön.

A habtejszínt keményre verjük, és hozzákeverjük a narancslekvárt. A desszertet elosztjuk 4 üvegkehelyben, és megpúpozzuk narancsos habbal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése