Hozzávalók:
1 póréhagyma
2 ek földimogyoró olaj
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
5 dkg kínai fafülgomba
3 cm gyömbér
1 - 2 gerezd fokhagyma
2 ek chiliszósz
2 ek szójaszósz
1 ek Teriyaki szósz
1 tk worchester szósz
1 ek halszósz
1 kk bors
1 tk méz
20 dkg kínai rizstészta
Elkészítés:
Előkészítésként a zöldségeket szépen felcsíkozzuk, és a húst felkockázzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért megreszeljük. A fafülgombát forró vízzel leöntjük, és állni hagyjuk. Amikor már megpuhult, ezt is felvágjuk csíkokra. A rizstésztát is előkészítjük: forró vízzel leöntve, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Előkészítésként a zöldségeket szépen felcsíkozzuk, és a húst felkockázzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért megreszeljük. A fafülgombát forró vízzel leöntjük, és állni hagyjuk. Amikor már megpuhult, ezt is felvágjuk csíkokra. A rizstésztát is előkészítjük: forró vízzel leöntve, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Aztán nekilátunk: egy wokban fogunk dolgozni, hogy megadjuk a módját. A szezámolajon erős tűzön megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és a gyömbért, megkeverjük, és várunk egy kicsit, amíg megérezzük az illatát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük a wokban. Ezután jöhet hozzá a paprika és a gomba.
Ha egy kicsit megpirultak a zöldségek is, szépen tempósan hozzáadjuk az összes fűszert: a chiliszószt, a szójaszószt, a Teriyaki szószt, a worchester szószt, a halszószt, és a mézet. Jól megkeverjük, és hagyjuk, hogy a hús és a zldségek átvegyék az ízeket.
Végül hozzáöntjük a risztészát, jól elkeverjük, és már tálalhatunk is.
(Ha esetleg az eredeti, thai csirke receptet szeretnénk elkészíteni, akkor kínai gomba helyett egy édesköményt kell hozzáadni, és a fűszerek mellett 2 dl kókusztejjel is ízesíteni kell az ételt. Végül a tetejét megszórni pirított földimogyoróval. - Biztos finom lehet ez is, egyszer majd én is kipróbálom. )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése