Alapvetően két teljesen különböző módszerrel szoktam főzni:
1. Rögtönzés az éppen otthon lévő dolgokból. - Ez viszonylag nehéz eset szokott lenni, mert a hűtőm szinte mindig üres. Ezért ilyenkor vagy a mélyhűtőben, vagy a konzervek között keresgélek, és ha egy kis szerencsém van, akkor találok is valamit.
2. Előre eltervezett főzés. - Ilyenkor órákig bújom a netet és a szakácskönyveket, hogy valami új, és igazán finomat próbálhassak ki. Hiszek abban, hogy egy igazán finom ételnél fontosak az alapanyagok és az arányok, ezért ilyenkor tartom magam az előírthoz, és emiatt még egy bevásárlást is hajlandó vagyok beütemezni a napirendbe.

Itt most felváltva találtok ilyet is, olyat is...

2012. január 29., vasárnap

Málnás, zabpelyhes turmix


Nehezen indult ma a reggel. Gondoltam feldobom magam valami reggeli finomsággal. Keresgéltem Stahl Judit turmixai között, és ezt találtam. Egy kicsit átalakítottam, de így is feldobta a reggelt. Lehet málnából, de akár szederből vagy vegyes bogyós gyümölcsből is csinálni - ami éppen a hűtőben vagy a zöldségesnél van.

Hozzávalók:
10-15 dkg málna (lehet fagyasztott, vagy friss, de kiváltható bármilyen bogyós gyümölccsel)
2 dl tej
2 ek zabpehely
2 ek juharszirup

Elkészítés:
A zabpelyhet a tejbe kanalazom, és mikróban pár perc alatt megfőzöm. Majd beledobálom a málnát, és rákanalazom a juharszirupot.

Pár perc alatt krémessé turmixolom. A zabpehely miatt krémes és kiadós lesz, így akár önálló reggeliként is megállja a helyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése